"Я ще можу не противитись, коли ображають мене як людину, але коли ображають мiй народ, мою мову, мою культуру, як же я можу не реагувати на це?"
[Михайло Коцюбинський]

РЕКЛАМА

Останні новини

Написав Олексій 16-08-2015
2015-08-16-09-10-13Коли певною мовою перестають спілкуватися діти — це свідчить про серйозну загрозу...
Написав Анатолій Пікуль 04-09-2013
-revolution-ukraine- Багато хто з нас розуміє, що щось у нашій країні йде не так. Але не знає, як цьому...
Написав Ольга Пугач 06-11-2012
2012-11-13-14-03-20 Пам’яті Ростислава Івановича ДОЦЕНКА – письменника, перекладача,...
Написав КУЦЕНКО Григорій Петрович 26-10-2012
-75- 75 РОКІВ ТОМУ. 27 (13 за старим стилем) жовтня 1937 р. САНДАРМОХ...
Написав Тарас Ковальський 06-04-2012
-lr Ретроспектива почнеться 26 квітня 2012 року Показ фільмів режисера Івана...
Написав Тарас Ковальський 06-04-2012
2012-04-06-17-06-00 Незважаючи на поширене переконання «Кіно – вигадка, яка не впливає безпосередньо...
Написав Тарас Ковальський 28-03-2012
-c------- Сайт www.inthefog-movie.com розповідає про другий ігровий фільм режисера Сергія Лозниці,...
Написав Тарас Ковальський 15-03-2012
l-r---- 14 березня 2012 року (в середу) «Україна молода» опублікувала матеріал Валерія...
Написав Тарас Ковальський 27-02-2012
l-r- В лютому 2012 року в науковий обіг надійшла книга відомого мистецтвознавця Миколи...
Написав Ольга Пугач 26-02-2012
2012-02-26-20-02-44 Було це у перші роки відновлення української незалежності. У пошуках сонця та...
Написав Новинар 22-02-2012
q-140q- "Чардинін 140" – серія ретроспективних показів формату "німе кіно + жива музика", у...
Написав Тарас Ковальський 08-02-2012
stus-i-vinnychyna У свідомості багатьох Василь Стус народжений  і вихований Донеччиною, її...
Написав Новинар 06-02-2012
-q-q Запрошуємо на прем’єрний показ документального фільму Віталія...
Написав Ольга Пугач 04-02-2012
2012-02-04-18-36-25 Шановне товариство! Пропонуємо вам познайомитись з однією з багаточисельних...
Написав Новинар 03-04-2011
2011-12-08-16-15-05   В Україні про вердикт Венеціанської комісії щодо коаліційного...
Ласкаво просимо, госте!
Ім'я користувача Пароль: Запам'ятати мене

Цитати з укрбаша
(1 чол.) (1) гість
  • Сторінка:
  • 1

ТЕМА: Цитати з укрбаша

Цитати з укрбаша 15 року, 6 міс. тому #858

• admin
  • Поза форумом
  • Administrator
  • Постів: 118
  • Репутація: 0
Увечорі, вертаючись додому я зайшов до продовольчої крамниці, на честь якої названо народом усі прилеглі території довколо неї, та автобусну зупинку. Назва цього магазину "Зелений папуга", або ж як часто кажуть місцеві: "Зелена папуга", чи "Зелений папугай". Купити я мав сірники, бо дружина попросила. Зрештою я їх і купив, а бонусом отримав на згадку ось таку розмову:
Я до продавця - Дайте будь-ласка блок сірників.
За мною в черзі стояла маленька, років 4-х дівчинка з татом. Дівчинка смикаючи тата за рукав питає його нашим суржиком - Папа, а "сірники", це шо?
Тато дівчинки - "Сірники", це спічкі.
Дівчинка розгублено - Папа, а "сірники", це по-англійськи "спічкі"?
Тато - Ні, по-українськи.
Дівчинка - А "спічкі" - це по-якому?
Тато - Спічки, це по-рускі.
Дівчинка - Папо, а ми рускіє?
Тато, вже дещо знервовано - Ні, ми українці.
Дівчинка посміхаючись - Тоді я буду казати "сірники" українською!
За символічним збігом, розмова ця відбулась 9-го березня, на День народження Тараса Шевченка. Думаю, що почувши останню фразу дівчинки з "Зеленого папуги", великий поет не захотів би більшого подарунку ніж її обіцянка.
Yustum et tenacem!

Re: Цитати з укрбаша 15 року, 6 міс. тому #859

• admin
  • Поза форумом
  • Administrator
Новина:
"УКРАЇНСЬКА співачка, Анастасія Приходько, представить РОСІЮ на Євробаченні 2009 з піснею, приспів якої виконає УКРАЇНСЬКОЮ..."

0_0 Хвиля суїцидів скоро накриє РФ))
Yustum et tenacem!

Re: Цитати з укрбаша 15 року, 6 міс. тому #860

• admin
  • Поза форумом
  • Administrator
Тільки в Україні розмір хабара може становити 48 000 000 доларів і тільки в Україні за 48 000 000 $ Верховна Рада напише персонально для тебе Закон;
Тільки в українській столиці не розуміють державної мови;
Тільки в Україні кожних пів року доводиться купувати новий принтер, бо картриджі до нього коштують дорожче, ніж сам принтер;
Тільки українські бабки, що торгують на базарі, на питання «пані, чому так дорого?» відповідають – «а ви бачили, по чому сьогодні доляр?»;
Тільки українські водії не купують зимову рідину для омивача скла, бо можна залити у бачок води і розбавити її горілкою;
Тільки УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД – єдиний народ у світі, який може сміятися з телевізійних сюжетів про геїв-націоналістів;
Тільки з українських доріг асфальт сходить скорше, чим сніг;
Тільки українські ДАІшники роблять в протоколі більше граматичних помилок, ніж дитина-третьокласник в диктанті з української мови;
Тільки в Україні замість того, щоб вчитись в день перед екзаменом, йдуть і позичають гроші у сусіда;
Тільки викладачі юридичного факультету ЛНУ ім. І.Франка заробляють за одну сесію більше грошей, ніж ВСІ викладачі ВСІХ факультетів ВСІХ вищих навчальних закладів Львова разом взяті;
Тільки український «мер» (бурмістр) бере кредит в європейського банку (52 000 000 євро) на капітальний ремонт доріг до ЄВРО 2012, звертається до німців, щоб ті зробили дороги, німці називають ціну в 40 млн., пан мер думає «та ну нах», посилає німців, дзвонить полякам, поляки обіцяють зробити за 20 млн., мер погоджується, поляки привозять техніку, розвозять багнюку, мер знову думає «та ну нах», посилає поляків, дзвонить туркам, які зроблять ВСЕ за 5 млн., ще й відберуть техніку в поляків! В кінцевому результаті маємо, що маємо, а 47 млн. розчиняються в повітрі;
Тільки українські аеропорти обладнані «ознайомлюючими» посадочними смугами – прилетів літаком до Львова і вже під час приземлення відчуваєш те саме, що відчуває кожен пасажир маршрутки, яка їде по Городоцькій;
Тільки в Україні під час економічної кризи на таксі починають їздити S 600’ті Mercedes’и, бо продати шкода, а кататись – дорого;
Тільки українські прибиральниці живуть за принципом «мокро – значить чисто!», тому можуть помити одним відром води весь під’їзд 9-ти поверхового будинку (от це - справжнє вуличне чаклунство, Девід Блейн курить в буфеті);
Тільки в Україні так бояться стоматологів, що йдуть до них, коли зуби вже повипадали;
Тільки українські гумористи шарять в політиці більше, ніж самі політики;....
Yustum et tenacem!

Re: Цитати з укрбаша 15 року, 6 міс. тому #861

• admin
  • Поза форумом
  • Administrator
з мультфільму "Лис Микита".
Стоїть при дорозі стовп,а на ньому таблички-стрілки кожна в сторону якогось міста показує. І такі написи з малюнками:
Напис "Рим", і намальований - вовк
..Львів - замок
...Пекін - значок інь-ян
...Берлін - свиня
Москва - ПЛЯШКА ГОРІЛКИ І ДВІ ТАРАНЬКИ!!!!
)))))))))))))
Yustum et tenacem!

Re: Цитати з укрбаша 15 року, 6 міс. тому #862

• admin
  • Поза форумом
  • Administrator
Тільки в Україні сніг не зчищають, а навпаки – викидають на дороги;
Тільки в Україні включають фари вдень не для того, щоб дотримуватись правил дорожнього руху, а для того, щоб всі бачили, що в тебе «ксенони» і ти «модний пацан»;
Тільки в Україні тиснуть на газ і затискають сигнал, коли бачать пішохода на дорозі, а не гальмують і пропускають його;
Тільки в українських супермаркетах о шостій вечора в п’ятницю можуть бути відкриті всі 25 кас, але працює лише одна, бо у всіх інших закінчився папір в касових апаратах;
Тільки в Україні ремонтують дороги в час-пік, на самій вузькій вулиці міста, коли асфальт схований під двох сантиметровим шаром болота і з неба ллє дощ;
Тільки в Україні напиваються в п’ятницю, щоб забути, яке жахливе похмілля було в понеділок;
Тільки в українських майстрів якість роботи погіршується в залежності від кількості самих майстрів, чим їх більше, тим гірший результат;
Yustum et tenacem!

Re: Цитати з укрбаша 15 року, 6 міс. тому #863

• admin
  • Поза форумом
  • Administrator
Тільки українські військово-морські сили можуть збити російський літак під час тренувань, і вдавати, що це була безглузда випадковість;
Тільки в Україні президентом може стати пасічник, прем’єр-міністром - злочинець або амбіційна істеричка, а мером столиці - реаааальний чуууувааак з планети діджус;
Тільки український супермаркет може називатись «Арсен»! Ні, справді, люди, в нас демократична держава, давайте назвемо магазин, в якому продається м'ясо - «Ашот»,а супермаркет будівельних матеріалів - «Равшан і Джумшуд»;
Тільки в Україні роблять гірші машини, ніж в Китаї;
Тільки українські страхові компанії можуть застрахувати твій автомобіль від «найпоширеніших» на території нашої держави природних катаклізмів, а саме – цунамі, торнадо і землетрусів! Але, як не дивно, не вважається страховим випадком падіння на автомобіль дерева чи цеглини;…
Yustum et tenacem!

• Сторінка:
  • 1
Час створення сторінки: 0.26 секунд

Просвітянські видання

Василь Чепурний

Акурайку

Категорія: Просвітянські видання

Максим Рильський, Максим Рильський

Життя духовного основа

Ніна Солтановська, Ніна Солтановська

"Хто ми?"

Ніна Вітушко, Ніна Вітушко

"Просвіта" - наша доля

Книги ВЦ "Просвіта"

Цей день в українській історії

10 жовтня 1943
Президія Верховної Ради СРСР ухвалила указ про заснування ордена Богдана Хмельницького I, II та III ступенів.

10 жовтня 1948
Запущено першу радянську керовану балістичну ракету далекої дії Р-1 — створену під керівництвом Сергія Корольова.

10 жовтня 1882
Народився Бойчук Михайло Львович, український художник, основоположник бойчукізму.

10 жовтня 1889
Народився Драй-Хмара Михайло Панасович, поет, літературознавець (†1939).

10 жовтня 1941
Почалися оборонні бої в Донбасі.

10 жовтня 1941
Німці захопили Суми.

10 жовтня 1932
У Запоріжжі запустили ДніпроГЕС імені Леніна.

10 жовтня 1932
У Харківському фізико-технічному інституті вперше в СРСР провели ядерну реакцію з розщеплення атомного ядра літію.

10 жовтня 1940
У Кракові створили Революційний Провід ОУН на чолі зі Степаном Бандерою.

10 жовтня 1666
Правобережні полковники вибрали Дорошенка тимчасовим гетьманом Правобережної України.

Переглянути всі події.

Авторські блоги

Друзі сайту

Всеукраїнська тижнева газета Сіверщина Молода Просвіта
МВарта Просвіта
НСПУ Портал Українців Одещини

©2007 - 2024 Вільний просвітянський портал "Просвітянин". Всі права захищено.
Дизайн розроблено Avis. Кооринатор сайту - Ольга Пугач. Адміністратор - Анатолій Пікуль
Hosted by OpenPortal
Вся інформація, що розміщена на сайті, взята з відкритих джерел.
[Vox.com.ua] 
Портал українця